Απέραντο καρακιτσαριό η Πρέβεζα από την αφισορύπανση με την ανοχή του Δήμου | ΠΡΕΒΕΖΑ

PARALIA3

Σε ένα απέραντο καρακιτσαριό έχει μετατραπεί και φέτος το καλοκαίρι η Πρέβεζα, καθώς η ανοχή του Δήμου στην αφισορύπανση και στην εικόνα κουρελαρίας έχει ξεπεράσει τα όρια.
Την ίδια ώρα τόσο στα Γιάννινα όσο και στην Άρτα, οι ίδιοι οι Δήμαρχοι μαζί με συνεργεία του Δήμου βγήκαν και καθάρισαν από όλες τις κολώνες  ή άλλα σημεία της πόλης που απαγορεύεται η αφισοκόλληση, όλες τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί ή κολληθεί. Επιβλήθηκαν και πρόστιμα και γίνεται συνεχής έλεγχος για να μην επαναλαμβάνεται το φαινόμενο.

Δυστυχώς στην Πρέβεζα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι φέτος δεν θα επιτραπεί η κουρελαρία και το καρακιτσαριό, το φαινόμενο επεκτάθηκε ακόμα και στους παραδοσιακούς στύλους της παραλίας.
Οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια έρχονται και παρέρχονται, μα οι αφίσες μένουν εκεί ανενόχλητες!

Οι πλέον θρασείς κερδίζουν τη μάχη της αφίσας και των εντυπώσεων, την ίδια στιγμή που υποτίθεται πως υπηρετούν τον πολιτισμό.
Σημειώνουμε ότι το Σάββατο το πρωί ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κοσμάς Κορωναίος, που παράλληλα είναι υπεύθυνος πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Λούπα δήλωσε ότι η πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. με έγγραφό της ζήτησε από τον Δήμο Πρέβεζας και από την υπηρεσία καθαριότητας να τηρηθεί η νομιμότητα στην παραλία και να καθαριστούν οι στύλοι και τα φανάρια από τις αφίσες.
Στην εκπομπή παρενέβη και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας Παύλος Σαραμπασίνας, ο οποίος δήλωσε ότι την Δευτέρα το πρωί, συνεργείο καθαριότητας του Δήμου θα κατέβαζε τις αφίσες από την παραλία, την κεντρική αγορά, τη Λεωφόρο Ειρήνης, τον κόμβο του Φόρου και τη Λεωφόρο Ιωαννίνων, όπου απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτησή τους.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα Τετάρτη, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η ανοχή αυτή του Δήμου έχει κάνει ιδιώτες και από άλλους Νομούς να έρχονται εδώ και να αναρτούν αεροπανό και αφίσες αφού η ατιμωρησία τους είναι δεδομένη και κανένας δεν τα κατεβάζει.

Αν δεν πρόκειται για έλλειψη αισθητικής από την πλευρά του Δήμου Πρέβεζας, πρόκειται για αμέλεια με ενδεχόμενο δόλο, αφού το κατέβασμα της αφίσας ενέχει τον κίνδυνο πολιτικού κόστους, καθώς μπορεί  να υπάρξει σύγκρουση με όσους παράνομα τις αναρτούν. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας επιθυμούν μια καθαρή Πρέβεζα που θα έχει την όψη μιας σύγχρονης πεντακάθαρης πόλης.
Πέρα από αυτό όμως επιβάλλεται όσοι είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τα θέματα αυτά, να επιτελέσουν το καθήκον τους. Έτσι κι αλλιώς, σήμερα η μετάδοση της κάθε πληροφορίας μέσω του ίντερνετ, των ραδιοφώνων και της ντουντούκας είναι εύκολη και οι αφίσες μόνο ρύπανση δημιουργούν και δείχνουν κακογουστιά. Σε προκλητικές περιπτώσεις, θα πρέπει και οι πολίτες να δώσουν το μήνυμα τους, απέχοντας από εκδηλώσεις που ρυπαίνουν την πόλη μας.

29-7-15 PREVEZAPARALIA2

PARALIA4

Πηγη: epirus24.gr